lørdag 19. juli 2008

Målmannen lager brun saus

Når vi ser alt sammen i ett lys viser det seg at verken kristenfundamentalismen, islamismen eller nazismen er død. Her er det en sammensetning av nyanser til et regnbuespekter av tanker - som koker ned til en antiliberal holdning. Det kan se ut som om det handlar om at mennesket er fritt, men i stedet binder det mennesket fast. Det binder mennesket fast under foreldede læresetninger, moralske voktere og lojalitet til gruppen, og da handler det om et styresett som er like totalitært som noe annet eksisterende i verden idag.

Det handler blant annet om å frigjøre mennesket fra strenge klesregler. Her må vi ta med i regnestykket at det under en heldekkende Nordhordlands-bunad eller samedrakt er det mulig å skjule både våpen og sprengstoff. Dermed er det ikke sagt at alle striler eller samer er terrorister. Men samtidig skal vi heller ikke stikke under en stol at det er et faktum at majoriteten av bråkmakere henholdsvis i Knarvik og i Kautokeino er striler og samer.

Når det gjelder kokekunst er brun saus populært også på strilelandet, selv om det finnes mange oppskrifter (blant annet med krydderet Black Boy) koker ingrediensene alltid ned til den samme tungt fordøyelige sausen.

1 kommentar:

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.