søndag 13. april 2008

Målmannen rides again

Målmannen har skrevet et nytt parodiinnlegg der han som vanlig presenterer en karikert versjon av Lavmålmannens innlegg. I innlegget hevder Målmannen at Lavmålmannen ønsker å nekte mennesker å gifte seg.

Hva skal man si om Målmannen, annet enn at innlegget er nettopp en parodi. Ingenting kunne være lengre fra sannheten enn at vi Lavmålmenn vil hindre folk å gifte seg. Tvert imot, det er nettopp det vi vil, at det fortsatt skal være mulig for mennesker å gifte seg her i landet. Ekteskapet er pr definisjon en union mellom to mennesker, de som er i tvil om det kan lese dagens ekteskapslov, der det ingen steder presisert at man må være menneske for å gifte seg, det er rett og slett bare helt opplagt.

Det den nye ekteskapslova i praksis går ut på er å avvikle ekteskapet som selvstendig institusjon. I stedet for ekteskap blir det i stedet partnerskap for alle. Og ikke minst for mange ateister blir dette problematisk. Det er ikke vi Lavmålmenn som vil nekte mennesker å gifte seg: Det er heterolobbyen som vil nekte homofile å leve sammen som rette ektefolk, og ikke som religionsnøytrale samboere!

Ingen kommentarer: