fredag 18. april 2008

PK-monopolet oppheves

”PK-monopolet oppheves" annonserer Målmannen når de melder at NRK nå åpner dørene for at andre enn politisk korrekte kan slippe til på deres radiostasjoner.

Undres på hva følgene av det kommer til å bli. Hva hender om høgnorske nasjonalist-kristenfundamentalister får snakke uten filter over radio? Vi har jo alle sett konsekvensene av at disse ekstremistiske grupperingene får skrive usensurerte blogger.

Hmmmm…

Jeg snakker selvsagt ikke om normale mennesker, men mennesker som i en ustabil fase av livet og hodet fullt av rotete tanker kan forledes til å skrive de mest absurde og lattervekkende påstander.

Men nei… i Norge er det bare muslimer som blir kritisert for å være fundamentalister. Når det gjelder overgrep utført av kristne blir de referert til i svært avgrensa og faktiske ordelag – uten skjult kritikk og underliggende rasisme – ofte uten referanse til overgriperens religion overhode.

Det faktum at folk kan tro på det de vil, og mene hva de vil og praktisere den religion de selv ønsker – tyder ikke det at staten (les: NRK) kan pådytte folk en fundamentalistisk og hatefull religion – mer enn folk selv kan driv hatforkynnelse.

Her bør statsministeren gripe inn.

Ingen kommentarer: