fredag 29. august 2008

Stena Line: Negre lukter vondt

Ousainou Jeng (36) ble nektet å reise med Stena Line til Fredrikshavn, skriver Dagbladet. Foruten å være muslim er han temmelig mørk i huden, det gode nordmenn kaller "neger". De vanlige anklagene om rasisme har helt forutsigbart kommet fra politisk korrekt hold.

Stein Wettergren i Stena avviser at dette har noe med rasisme å gjøre. Ousainou Jeng ble nekte å reise fordi han ikke hadde med seg baggasje:

- Vi mener det er å anse som et rimelig krav, først og fremst av hygienske årsaker. Det handler om omtanke for andre, mange av våre hvite passasjerer synes jo at negre har sterk og ubehagelig svettelukt. Det er ikke noe hyggelig med passasjerer som lukter svettelukt. Vi synes det er rimelig at de som reiser har med seg et skift med undertøy, toalettsaker og en ren skjorte til neste dag, sier Wettergreen.

Wettergren påpeker også at Stena har mange nye landsmenn blant sine gjester og hele 42 nasjonaliteter blant de ansatte. Alle ansatte, herunder mørkhudete, har strengt pålegg om plettfri personlig hygiene mens de er ombord, sier Wettergren til Dagbladet før han avslutter: negre med snuskete undertøy kan ta toget til Drammen, der er de som kjent ikke så fine på det.
Bildet: NSB utvider kundegrunnlaget


Wettergren: Ren samvittighet, rene truser

10 kommentarer:

John A. Kastein sa...

Bare for å spørre; hvorfor siterer du en nyhet og kaller det en blogg? Du har jo ingen meninger eller noe å fare med? Bildene du bruker er også beskyttet av opphavsrett. Jeg skjønner ikke helt poenget med dette? Siden er nå anmeldt for bruk av bilder du ikke har opphavsrett til.

Anonym sa...

Herregud... Er det noe å bry seg med? Er du en journalistspire som ikke fikk plass i fagforeningen eller noe, Kastein? Siden du er så opptatt av opphavsrett og slikt, mener jeg?

Blogging er teit uansettt..

Anonym sa...

Hei Lavmålmannen
Ikke bry deg om Kastein
Han er sint på deg for du tar rasistiske uttalelser på alvor. tvi tvi

Lavmålmannen sa...

Uffuff, anmelde alle blogger som snapper bilder her og der? Da får rettsvesenet mye å jobbe med.

Ellers anbefaler jeg Karstein å lese litt nøyere, evt er han bare fantasiløs og humørløs.

Kardinalnazisten sa...

Denne Stena-direktøren har forresten seg selv å takke for at bildet av ham blir klistret opp.

Obama-kampanjen bryr seg neppe om at pene bilder av helten sirkulerer.

Anonym sa...

kjeder meg,så jeg kan like godt kommentere Kastein...Du må da kjede deg enda mer enn meg,din "sutrepave"...Hva er egentlig ditt poeng?!
...uansett,utfra avisartiklen,høres dette ut som rasisme." Påbudt med skiftetøy",ja særlig....! Herregud...,Stena,dette blir for teit!

Anonym sa...

Jeg moret meg over innelgget.
De som ikke skjønte det burde ta seg tid til å lese avisinnlegget en gang til.

Lavmålmannen sa...

Nettopp :)

Anonym sa...

var vel ikke bare han de som blei stoppa,de han var sammen med ble også nekta. de ser ganske hvite ut de da... hmmm uansett ville jeg ikke dratt på tur uten toalettsaker og skift...

Kardinalnazisten sa...

Svarte negre, hvite negre. Samme ulla.