fredag 7. mars 2008

Målmannen langt bak mål

På samme måte som Skyggemannen koser Målmannen seg med at det har blitt avdekket en rasistisk muslim, endatil en politistudent. I den tykke tåken som omgir bloggen bommer Målmannen på mål, jeg er faktisk litt usikker på hvilket mål Målmannen sikter på og på forespørsel makter han (de) heller ikke å gjøre rede for det selv:
"Dersom muslimar fær bera seg åt på denne måten, er det uakseptabelt. " "Muslimar hev ei serleg plikt til å uppføra seg skikkeleg i høve til jødar og kristne i Noreg."

Selvsagt er det uakseptabelt å opptre respektløst og herse med andres hellige steder. Men det er ikke uakseptabelt fordi det var en muslim som oppførte seg dårlig, det er uakseptabelt uavhengig av personens religion og hudfarge, det er dobbelt uakseptabelt og forkastelig dersom offentlige tjenestemenn opptrer slik.

Har muslimer en særlig plikt? Selvsagt ikke - så sant vi ikke innfører en slags religionsbasert apartheid i Norge. Målmannen later også til å tro at flertallet har særlig rett på eller behov for beskyttelse og respekt.

Ja, i bakvendtland, det landet der Målmennene befinner seg.

Ingen kommentarer: